اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زاکانی امروز در نشست دانشجویی «انقلابی گری رمز پیشرفت» که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه شهید رجایی برگزار شد، گفت: بعد از گذشت 38 سال از انقلاب اسلامی در می یابیم که هنوز نتوانسته ایم الگوهای واقعی و مطابق با اصل انقلاب اسلامی را در کشور پیاده کنیم؛ البته در برخی ابعاد موفق بوده ایم.
وی با بیان اینکه اصل انقلاب اسلامی، تمسک به ارزش های اسلامی و توجه به مردم بوده است، تصریح کرد: هر کجا که به این دو اصل توجه شده، موفق بوده ایم و آسیبی به ما نرسیده است؛ که به عنوان نمونه می توانیم به دفاع مقدس اشاره کنیم.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه رویکرد نظام طاغوت بر مبنای توسعه فردی شکل گرفته بود و از حیث سیاسی، فرهنگی و قضائی یک رویکرد غربی بر کشور حاکم بود، تصریح کرد: در واقع نظام طاغوت یک مجموعه پیوسته به نظام سلطه و غرب بود.
زاکانی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز نظام فرهنگی و اقتصادی کشورمان کمترین تغییر را کرد، افزود: بعد از دفاع مقدس نیز در حوزه های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به الگوهای غربی رجوع کردیم و در واقع دچار یک قهقرا شدیم؛ اگرچه منافعی هم برده ایم.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی دچار یک عقب ماندگی معنادار و مشخصی از انقلاب اسلامی شده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی از آرمان های انقلاب اسلامی عقب افتاده، به گونه ای که نتوانسته ایم پیام های انقلاب را محقق کنیم و الگوهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و قضائی را به دنیا عرضه نماییم؛ البته کشور در بعد نظامی و دفاعی دارای یک نظام بومی و مردم پایه است.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با بیان اینکه امروز در مسیر پنج گانه تحقق تمدن اسلامی در مرحله دولت اسلامی متوقف شده ایم و عامل این توقف نیز برخی مشکلات خارجی و برخی مشکلات در داخل هستند، اضافه کرد: در نظام اسلامی اولویت اصلی فرهنگ است؛ اگرچه امروز در جامعه ما اقتصاد، معیشت و اشتغال فوریت پیدا کرده است.
زاکانی بیان کرد: البته اینکه می گوییم اولویت اصلی جامعه اسلامی، فرهنگ است، به این معنا نیست که جامعه اسلامی یک جامعه مستبد و بدون رفاه است. در واقع در جامعه اسلامی نباید تبعیض و فقر وجود داشته باشد و از طرف دیگر تولید ثروت نیز در جامعه اسلامی یک اصل است.
آیا از منابع لازم برخوردار نیستیم که عده ای در گور بخوابند؟
وی با اشاره به پدیده گورخوابی در کشورمان تصریح کرد: سوال این است که آیا کشور ما یک کشور فقیر است و از منابع لازم برخوردار نیستیم که عده ای در گور بخوابند؟ پاسخ این است که توزیع عدالت در کشورمان به درستی صورت نگرفته است و مشکلات کشور ما نیز از همین مسئله سرچشمه می گیرد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با بیان اینکه امروز انقلابی گری در رفع مشکلات معیشت و اقتصادی مردم ظهور و بروز مییابد، اضافه کرد: انقلابی گری امروز یعنی اینکه در راستای رفع نیازهای جامعه گام برداشته شود؛ البته نباید از شعارهای انقلاب نیز بگذریم.
زاکانی در ادامه به ضعف های نظام تعلیم و تربیت کشور اشاره کرد و افزود: این نظام آموزشی هیچ سنخیتی با جامعه اسلامی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه باید به معلم توجه ویژه ای شود، تصریح کرد: اگر این توجه صورت نگیرد، عملا مانند این است که ما به کار سبزی کاری مشغول بوده ایم. واقعیت این است که باید معیشت، کرامت، منزلت و زمینه رشد، ارتقا و درجا نزدن معلمین فراهم شود.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به اختصاص حدود 32 هزار میلیارد تومان به آموزش و پرورش در بودجه سال 96 اشاره کرد و افزود: با وجود اختصاص این اعتبار، باز هم آموزش و پرورش با کسری بودجه مواجه است.
زاکانی اضافه کرد: با توجه به تحصیل 13.5 میلیون دانش آموز در کشور و براساس بودجه سال 96 به ازای هر دانش آموز دو و نیم میلیون تومان بودجه اختصاص یافته است؛ یعنی جمهوری اسلامی برای هر دانش آموز این رقم را کنار گذاشته، اما می بینیم که در یک مدرسه غیرانتفاعی واقع در شهرستان، این رقم برای هر دانش آموز کمتر بوده و نزدیک به یک میلیون تومان است.
وی با تاکید بر اینکه باید در نظام آموزش و پرورش یک طرح نو ایجاد شود، تصریح کرد: با این مسیری که طی می کنیم بزرگترین چیزی که کشور از آن رنج می برد، از بین رفتن ظرفیت های انسانی است. سوال ما این است که آیا امروز دانشگاه حلقه پیوسته به مدرسه است و یا مرتبط با نیازهای جامعه بوده و یا منفک از آن عمل می کند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جامعه ما از لایه های مختلفی همچون خانواده، محله، لایه آموزش و پرورش، لایه ساختارهای مختلف اقتصادی، سیاسی و قضائی، لایه نظامات و قوانین و لایه قوا تشکیل شده است، تصریح کرد: انقلابی گری باید در ساختار تمام این لایه ها وجود داشته باشد.
زاکانی با اشاره به اینکه در سال های پایانی دهه عدالت و پیشرفت قرار داریم و تنها دو سال دیگر به پایان این دهه باقی مانده، اظهار کرد: سوال این است که چه قدر توانسته ایم پیشرفت کنیم و چه قدر توانسته ایم عدالت را تسری دهیم. معتقدم که انقلابی گری رمز پیشرفت است، اما ما باید بدانیم که جامعه هدف و غایتی که باید به سمت آن حرکت کنیم کجاست و در این مسیر چه نقشی را باید ایفا کنیم.
وضع موجود کشور خوب نیست
وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که چه قدر احتمال دارد که شما کاندیدای جبهه مردمی انقلاب اسلامی باشید؟ گفت: هر چه می خواهید احتمال دهید، اما از احتمال دادن چیزی در نمی آید. واقعیت این است که جریان انقلابی باید دست به دست هم دهد، چرا که وضع موجود وضع خوبی نیست.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید از افراط و تفریط بپرهیزیم، بیان کرد: مردم از وضع موجود ناراضی هستند و آنچه که باید، اتفاق نیفتاده است.
زاکانی با اشاره به اینکه کشور در حوزه های مختلف نیازمند تحول بوده و این تحول نیاز به شکل گیری یک جریان اجتماعی و گسترده دارد که حضور مردم و نخبگان می تواند آن را رقم بزند، بیان کرد: متاسفانه امروز بیشتر، نگاه سیاسی بر کشور ما حاکم است.
وی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر، علاج فوری رفع مشکلات کشور را در رفع مشکل اشتغال و تولید در جامعه دانست و افزود: یک رکود مرگ بار در جامعه حاکم است و امروز در کشور دچار مشکلات متعدد هستیم.
حال کار کردن وجود ندارد
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با بیان اینکه رفع مشکلات اقتصادی کشور دارای فوریت است، ادامه داد: در عرصه اقتصاد نیز باید مشکل اشتغال را حل کنیم. البته اشتغال هم باید به سمت تولید و ساختن جامعه باشد و در واقع ضرورت دارد که اشتغال را فعال کنیم. مشکلی که داریم این است که اولا حال کار کردن وجود ندارد و از طرفی باور نگاه به درون را نداریم.
زاکانی با بیان اینکه اکنون موضوع اقتصاد در کشور یک موضوع مبهم و مغفول بوده و یک اولویت نیست، تصریح کرد: سوال ما این است که آیا بانک مرکزی و وزیر اقتصاد می دانند که در حوزه بانک ها و اقتصادی چه اتفاقی در حال روی دادن است؟
وی با تاکید بر اینکه باید در گام نخست شفاف سازی، اولویت گذاری و تکیه به داشته های درونی در بخش اقتصاد صورت بگیرد، اضافه کرد: در حال حاضر 20 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور وارد می شود و این در حالی است که هر یک میلیارد دلار کالای قاچاق می تواند 100 هزار شغل را به طور میانگین از بین ببرد. اگر کسی بخواهد با مقوله قاچاق مبارزه کند و آن را به حد معقول برساند یک تا دو میلیون شغل در کشور زنده می شود و با این حال اگر فقط راه قاچاق را ببندیم، این ظرفیت وجود دارد که بخشی از مشکلات کشور را حل کنیم.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس اضافه کرد: البته این را هم باید بگوییم که مسئله قاچاق در کشورمان با کولبران شکل نگرفته؛ واقعیت این است که امروز کالای قاچاق دارند از مبادی رسمی وارد کشور می شوند. به عنوان نمونه ما در بندر امام خمینی هزینه می کنیم اما چشم خود را به روی خیلی چیزها می بندیم، اما در بندر جبل علی امارات دارند سود می برند.
زاکانی خام فروشی مواد پتروشیمی را نیز یکی دیگر از مشکلات پیش روی اقتصاد کشور دانست و بیان کرد: هر یک میلیون تن مواد خام در صنعت پتروشیمی می تواند 200 هزار شغل ایجاد کند. اکنون 450 تا 500 هزار نفر در این صنعت در کشورمان مشغول به کار هستند و با این حال با اگر بتوانیم 13.5 میلیون تن مواد خام را فعال کنیم دو میلیون و 700 هزار شغل در این صنعت ایجاد می شود و ارزش افزود این بخش نیز افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه در آلمان علی رغم اینکه از داشتن مواد خام پتروشیمی بی بهره هستند اما این کشور 195 میلیارد یورو از فروش مواد پتروشیمی درآمد دارد، گفت: ما به 20 میلیارد دلار درآمد خام فروشی مواد پتروشیمی بسنده کرده ایم و به دنبال احیای 100 میلیارد دلار درآمد ناشی از فرآوری مواد خام پتروشیمی نیستیم.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین به خودکفایی کشور مصر در تولید گندم اشاره کرد و افزود: این در حالی است که میانگین بارندگی در این کشور 60 میلی متر بوده، اما این میانگین در کشورمان 240 میلی متر است. واقعیت این است که کشور مصر از طریق آموزش در محیط کشت توانسته تا دو برابر حاصلخیزی کشور ما، گندم برداشت کند؛ بنابراین اگر ما هم آموزش را در بخش کشاورزی فعال کنیم می توانیم این بخش را متحول سازیم.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه قانون گذاری در کشورمان به زدن بند و قفل به دست مردم منجر می شود، تصریح کرد: براساس کاری که صورت گرفته کلیه قوانین موجود در کشورمان شامل 13 هزار قانون هستند و در 43 عنوان دسته بندی شده اند؛ که می خواهند از طریق حقوقدانان آنها را تنظیم و به عنوان حلقه بعد از قانون اساسی که یک قانون بسیار مترقی است، قرار دهند. واقعیت این است که اگر این اتفاق بیفتد می توانیم در کشور 43 قانون شفاف داشته باشیم و در نتیجه دولت نیز می تواند به بحث نظارت و کار بر روی بودجه تمرکز کند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه نظام بودجه ریزی در کشور یکی از نقاط ضعفی است که با آن مواجه هستیم، بیان کرد: اگر نظام بودجه ریزی اصلاح شود خیلی از مشکلات مان حل خواهد شد؛ اما این اتفاق نمی افتد.
زاکانی گفت: تا حلقه نفوذ پیوسته به جهان خارج در کشور حذف نشود، در کشور با یک سیکل معیوب مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه من در رای گیری جبهه مردمی انقلاب اسلامی شرکت نکرده بودم، تصریح کرد: من خودم دنبال یک نگاه تحولی هستم؛ البته این نگاه تحولی ربطی به انتخابات ریاست جمهوری ندارد و فراتر از آن است. در واقع باید یک جریان در کشور به پاخیزد و بگوید که این وضع مطلوب ما نیست و البته باید تعریف جایگزین هم برای آن داشته باشند.